Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Färskpotatissallad med korianderpesto, sparris och kycklingspett passar bra när det är många som ska äta. Marinera kycklingen och mixa ihop dressingen i förväg. Potatisen smakar godast om den är nykokt och avsvalnad. Grönsakerna kan du förbereda några timmar innan och lägga i skålar i kylen. Vänd ihop salladen en stund i förväg och grilla kycklingen strax innan det är dags att äta.
Marinerade kycklingspett: Skala och finriv vitlöken på rivjärn. Blanda med resten av ingredienserna till marinaden. Skär kycklingen i mindre bitar och lägg dem i dubbla plastpåsar tillsammans med marinaden. Låt marinera ca 2 timmar, men gärna över natten.
Skölj och skrubba potatisen noga. Skär de större potatisarna i mindre bitar. Koka potatisen mjuk i saltat vatten.
Korianderpesto: Skala vitlöksklyftan. Mixa samman alla ingredienser. Ställ åt sidan.
Bryt av den nedersta delen på sparrisen. Koka den i saltat vatten 2–3 min. Häll av vattnet och kyl ner sparrisen.
Ansa och strimla löken. Skala gurkorna lite slarvigt, kärna ur dem och skär i halvmånar. Ansa och skiva rädisorna tunt. Skala rödbetorna och skiva dem tunt, gärna på mandolin eller med en vass osthyvel.
Lägg potatis och grönsaker på ett fat. Ringla över korianderpeston och vänd om. Blanda ner krassen lite slarvigt. Servera salladen rumstempererad.
Trä upp kycklingköttet på spett och grilla dem runtom tills de är gyllene och genomstekta. Servera kycklingspetten tillsammans med potatissalladen.