Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Färskpotatissallad med färsk lök och kaprisdressing

Det är ett klassiskt recept på färskpotatissallad som blir extra god med färsklök, salladslök eller purjolök.

Färskpotatissallad med färsk lök och kaprisdressingFärskpotatissallad med färsk lök och kaprisdressingFärskpotatissallad med färsk lök och kaprisdressing
Foto: Lena Söderström / Lena Söderström/Expressen lifestyle

Ingredienser

  • 1,2 kgfärskpotatis

Dressing

  • 2färsklökar- 3–4 salladslökar eller 1 bit purjolök (ca 15 cm)
  • 2 mskäppelcidervinäger
  • 1 mskpressad citron
  • 1 mskflytande honung
  • 1 tskdijonsenap
  • 0,75 dlsolrosolja- eller rapsolja
  • 4 mskkapris
  • 0,5 tskflingsalt

Garnering

  • 0,5 tskcitronpeppar
  • 1012örtblad- plockade, t ex timjan och dragon

Gör så här

  1. Skrubba eller skala potatisen. Halvera stora potatisar. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten i ca 15 min. Häll av vattnet och ånga av potatisen.

  2. Dressing: Ansa och strimla det vita av färsklöken. Finhacka det gröna av färsk löken.

  3. Blanda vinäger, citronsaft, honung och senap. Vispa i oljan. Blanda i kapris och smula i salt. Blanda i löken. Vänd ner potatisen och blanda väl. Garnera med citronpeppar och örtblad.

Vad tyckte du om receptet?