Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Varmrökt lax med chimichurri. Skörda örterna i din trädgård och gör en chimichurri, en suverän dressing som även är perfekt till en bit grillat kött eller fisk. Här blir den till en dressing i en potatissallad.
Chimichurri: Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet av och pressa ut 2 msk saft. Repa och finhacka örterna, mät till ca 1 1/2 dl. Blanda samman alla ingredienser till chimichurrin.
Skrubba och skölj potatisen noga. Koka den mjuk i saltat -vatten. Häll bort vattnet och låt potatisen ånga av och svalna. Skär potatisen i grova bitar och vänd ihop med chimichurrin.
Lägg upp potatisen på en bädd av salladsblad. Toppa med bitar av varmrökt lax. Garnera med oxalis eller örter och servera.