Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Färskpotatissallad - enkelt recept

Recept på färskpotatissallad med äpple, lök, dill och krasse. Den här laktosfria salladen passar bra på buffé eftersom den är neutral i smakerna och passar såväl till fisk som till kyckling. Receptet kan göras med majonnäs för en krämigare variant.

Färskpotatissallad - enkelt receptFärskpotatissallad - enkelt receptFärskpotatissallad - enkelt recept
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 1 kgfärskpotatis
  • 1rödlök
  • 1äpple- grönt, t ex granny smith
  • 1 mskcitron- pressad
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 knippadill
  • 1 asksmörgåskrasse

Dressing

  • 1vitlöksklyfta
  • 2 mskdijonsenap
  • 2 mskhonung
  • 2 mskbalsamvinäger- vit
  • 1,5 dlrapsolja

Gör så här

  1. Koka färskpotatisen och låt den svalna något. 

  2. Skala och hacka rödlöken. Kärna ur äpplet och skär det i skivor. Häll citronsaften över lök och äpple.

  3. Skär potatisen i mindre bitar och blanda med lök och äpple.

  4. Dressing: Skala och pressa vitlöken. Blanda ihop alla ingredienser till dressingen och häll den över potatisblandningen. Krydda med salt och peppar. 

  5. Hacka dillen och klipp krassen. Strö örterna över salladen.

Vad tyckte du om receptet?