Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Färskpotatissallad med äppelsill och dill

Recept på färskpotatissallad med äppelsill och dill. Grädden är syrad med mjölksyrabakterier och har en rund, lite syrlig smak som passar perfekt till sillen.

Färskpotatissallad med äppelsill och dill
Färskpotatissallad med äppelsill och dill
Färskpotatissallad med äppelsill och dill
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 600 gfärskpotatis- kokt, kall
  • 1 förp5-minuterssill- (420 g)
  • 1äpple- syrligt, grönt
  • 1 krukadill
  • 3 dlgrädde- syrad (15%)
  • 1 mskcitronskal- rivet
  • 1 knipparädisor
  • 4ägg
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Skär potatisen i grova bitar. Skär sillfiléerna i ca 2 cm breda bitar. Skala, kärna ur och skär äpplet i små tärningar. Hacka dillen, spara några kvistar till garnering.

  2. Blanda grädde, äpple, dill och citronskal. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Vänd ner sillbitar och potatis i såsen. Halvera rädisorna och blanda ner dem i salladen.

  3. Lägg äggen i en kastrull. Häll på vatten och koka upp. Koka ca 5 min. Spola i kallt vatten, skala och halvera äggen.

  4. Lägg upp salladen i en skål och lägg på äggen. Garnera med dill. Mal över peppar.

Vad tyckte du om receptet?