Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 24g
Protein: 18g
Kolhydrater: 45g
Recept på färskpotatissallad med äppelsill och dill. Grädden är syrad med mjölksyrabakterier och har en rund, lite syrlig smak som passar perfekt till sillen.
Skär potatisen i grova bitar. Skär sillfiléerna i ca 2 cm breda bitar. Skala, kärna ur och skär äpplet i små tärningar. Hacka dillen, spara några kvistar till garnering.
Blanda grädde, äpple, dill och citronskal. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Vänd ner sillbitar och potatis i såsen. Halvera rädisorna och blanda ner dem i salladen.
Lägg äggen i en kastrull. Häll på vatten och koka upp. Koka ca 5 min. Spola i kallt vatten, skala och halvera äggen.
Lägg upp salladen i en skål och lägg på äggen. Garnera med dill. Mal över peppar.