Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Färskpotatispizza


Under sommaren vill vi frossa i färskpotatis. Den här pizzan passar som en liten rätt på buffén eller till ­välkomstdrinken.

Färskpotatispizza

Färskpotatispizza

Färskpotatispizza

Eva Hildén Smith

Ingredienser

  • 1pizzabotten- köpt eller ­hemlagad

Pålägg:


  • 250 gpotatis- helst liten, ­vältvättad
  • 23 mskolivolja
  • salt- peppar
  • 3 dlpizzaost- riven

Garnering:


  • 12 krmörter- torkade, t ex körvel, timjan, basilika
  • flingsalt
  • färska örter
  • 0,5rödlök- i tunna ringar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Skrubba och tvätta potatisen väl. Skär den i tunna skivor.

  3. Låt oljan bli varm i en stekpanna, lägg i potatisen, och fräs den på ej för stark värme utan att ta färg, cirka 5 minuter. Rör om då och då. Salta och peppra. Låt kallna.

  4. Lägg pizzabotten på en plåt med bakplåtspapper. Toppa med osten och potatisen. Grädda i mitten av ugnen, cirka 15 minuter.

  5. Smula över de torkade örterna. Garnera med flingsalt, färska örter och lökringar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök