Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Färskpotatisomelett


En omelett med färskpotatis blir ett mättande tillbehör.

Färskpotatisomelett
Färskpotatisomelett
Färskpotatisomelett

Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 600 gfärskpotatis- (små potatisar)
  • 10ägg
  • 0,5 dlvatten
  • örter- en näve blandade färska
  • 1,5 tsksalt
  • peppar
  • smör- till stekning

Gör så här

  1. Skrubba potatisen. Koka den i cirka 7 minuter. Häll bort kokspadet.

  2. Vispa ägg, vatten, salt och peppar.

  3. Smält en klick smör i en stor ­stekpanna, cirka 26-28 centimeter i ­diameter. Stek potatisen en aning.

  4. Häll över äggen och sänk till medelvärme. Rör då och då försiktigt med en trägaffel, så att omeletten blir jämnt gräddad. Garnera med grovhackade örter. Servera genast.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök