Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Färskpotatiskanapé med böcklingmousse och gräslök

Färskpotatiskanapé med böcklingmousse och gräslök passar på buffébordet eller som en lite förrätt. Rökt böckling hittar du hos den lokala fiskhandlaren, eller i en välsorterad fiskdisk.

Färskpotatiskanapé med böcklingmousse och gräslökFärskpotatiskanapé med böcklingmousse och gräslökFärskpotatiskanapé med böcklingmousse och gräslök
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 1gul lök
  • 2 tsksmör
  • 4böcklingar
  • 1 dlvispgrädde- + 2 msk
  • 1 dlcrème fraiche
  • 2 mskkaviar- gärna Ejderns
  • 1gelatinblad
  • 1 krukagräslök
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmvitpeppar- nymald
  • 500 gfärskpotatis- kokt

Garnering

  • gräslök- hackad
  • rödlök

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Fräs löken i smör i en stekpanna. Låt svalna.

  2. Rensa böcklingen noggrant från skinn och ben. Vispa 1 dl grädde lätt och tillsätt crème fraiche och kaviar. Finfördela böcklingköttet ner i gräddblandningen.

  3. Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 min.

  4. Finhacka gräslöken. Blanda ner den och löken i böcklingröran.

  5. Ta upp gelatinbladet och smält i 2 msk grädde i en kastrull. Låt svalna något och rör ner i böcklingröran. Krydda med salt och peppar. Låt moussen stelna ca 1 timme i kyl innan den serveras.

  6. Halvera färskpotatisen och skär av en tunn skiva i botten så att de står stabilt på fatet. Fördela böcklingmoussen på potatishalvorna och garnera med hackad gräslök och rödlök.

Vad tyckte du om receptet?