Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Färskpotatiskanapé med böcklingmousse och gräslök passar på buffébordet eller som en lite förrätt. Rökt böckling hittar du hos den lokala fiskhandlaren, eller i en välsorterad fiskdisk.
Skala och finhacka löken. Fräs löken i smör i en stekpanna. Låt svalna.
Rensa böcklingen noggrant från skinn och ben. Vispa 1 dl grädde lätt och tillsätt crème fraiche och kaviar. Finfördela böcklingköttet ner i gräddblandningen.
Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 min.
Finhacka gräslöken. Blanda ner den och löken i böcklingröran.
Ta upp gelatinbladet och smält i 2 msk grädde i en kastrull. Låt svalna något och rör ner i böcklingröran. Krydda med salt och peppar. Låt moussen stelna ca 1 timme i kyl innan den serveras.
Halvera färskpotatisen och skär av en tunn skiva i botten så att de står stabilt på fatet. Fördela böcklingmoussen på potatishalvorna och garnera med hackad gräslök och rödlök.