Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 19g
Protein: 18g
Kolhydrater: 38g
Färskpotatiskakor med lax är superlätta och goda. Potatiskakorna är även goda att servera med stekt fläsk och lingonsylt.
Skrapa potatisen. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll bort kokvattnet och låt potatisen ånga av. Skala och finhacka löken.
Mosa potatisen med en gaffel i en skål och blanda ner lök, ägg, salt och peppar.
Hetta upp smör- och rapsolja i en stekpanna. Forma några "kakor" i taget med händerna och stek dem 2-3 min på varje sida tills de fått gyllengul färg.
Servera potatiskakorna varma med lax, gräddfil och sallad.