Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Färskpotatiskakor med lax

Färskpotatiskakor med lax är superlätta och goda. Potatiskakorna är även goda att servera med stekt fläsk och lingonsylt.

Färskpotatiskakor med laxFärskpotatiskakor med laxFärskpotatiskakor med lax
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 800 gfärskpotatis
  • 1gul lök
  • 1ägg
  • 0,5 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 2 msksmör- och rapsolja

Tillbehör

  • 200 glax- gravad eller rimmad i tunna skivor
  • 2 dlgräddfil
  • 80 gsallad- blandad

Gör så här

  1. Skrapa potatisen. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll bort kokvattnet och låt potatisen ånga av. Skala och finhacka löken.

  2. Mosa potatisen med en gaffel i en skål och blanda ner lök, ägg, salt och peppar.

  3. Hetta upp smör- och rapsolja i en stekpanna. Forma några "kakor" i taget med händerna och stek dem 2-3 min på varje sida tills de fått gyllengul färg.

  4. Servera potatiskakorna varma med lax, gräddfil och sallad.

Vad tyckte du om receptet?