Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Färskpotatis tartar

Färskpotatis kan man inte få för mycket av under sommaren, och vi njuter av den i alla former. Den här krämiga potatissalladen passar väldigt bra till grillat kött och kyckling.

Färskpotatis tartar
Färskpotatis tartar
Färskpotatis tartar
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1 kgfärskpotatis
  • 2 dlcrème fraiche- lätt
  • 3 mskmajonnäs
  • 3 tskvitvinsvinäger
  • 2 tskdijonsenap
  • 1rödlök
  • 1 dlcornichons
  • 150 gädelost- till exempel Kvibille, ca
  • 4 mskkapris
  • salt
  • peppar- nymalen
  • 50 grucola- ca

Gör så här

  1. Tvätta och koka potatisen i lättsaltat vatten. Häll av kokvattnet och låt det kallna. Dela potatisen i bitar.

  2. Blanda crème fraiche, majonnäs, vinäger och senap. Vänd ner potatisen i dressingen.

  3. Skala och skiva löken. Dela gurkorna på längden. Smula osten.

  4. Vänd ner lök, cornichoner, kapris och ost i potatissalladen. Smaka av med salt och peppar.

  5. Vänd ner rucola i salladen precis vid servering.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök