Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Färskpotatis och silltaco

Något nytt att servera till sommarmiddagen? Testa att bjuda på hemlagade silltaco!

Färskpotatis och silltaco
Färskpotatis och silltaco
Färskpotatis och silltaco
Fot: Lennart Weibull

Ingredienser

  • 800 gfärskpotatis- ca
  • 4 mskrapsolja- eller majsolja
  • 3 mskdill- hackad
  • 2salladslökar- finhackade
  • svartpeppar- nymalen
  • 2 dlcrème fraiche
  • 2 mskpepparrotsvisp
  • 250 gsill- inlagd eller matjes
  • 2röda lökar
  • 1 mskströsocker
  • 2 mskäppelcidervinäger
  • 8tortillabröd- mjuka
  • 4citronklyftor
  • dillvippor- (kan uteslutas)

Gör så här

  1. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten, ca 20 minuter. Låt potatisen rinna av och ånga av den noga. Lägg potatisen i en bunke. Ringla över oljan, strö över dill och salladslök, peppra och blanda försiktigt.

  2. Blanda ihop crème fraiche och pepparrotsvisp.

  3. Skär sillen i små bitar.

  4. Skala och skär rödlöken i tunna ringar. Blanda den med sockret tills den börjar safta sig i en bunke. Blanda i vinägern.

  5. Låt var och en göra sina egna tacos i mjuka tortillabröd med potatis, sill, pepparrotskräm picklad lök, citronklyftor och dillvippor.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling: Lena Söderström Foto: Lennart Weibull

Recept från Mitt kök