Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Smördegsflarn med matjessill och färskpotatis

Den frasiga smördegen passar fint att toppa med potatis och sill.

Smördegsflarn med matjessill och färskpotatisSmördegsflarn med matjessill och färskpotatisSmördegsflarn med matjessill och färskpotatis
Foto: Lennart Weibull

Ingredienser

  • 6färskpotatisar- kokta och kalla
  • 1silverlök
  • 1 förpsmördeg- utkavlad färsk
  • 2 dlprästost- riven
  • 2matjessillfiléer- i bitar, ca 150 g
  • 1 dlcrème fraiche
  • 1 litenramslök- knippa
  • dillvippor
  • svartpeppar- nymalen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Skala (eventuellt) potatisen och skär den i skivor. Skala och skär silverlöken i tunna ringar.

  3. Rulla ut smördegen tillsammans med papperet på en ugnsplåt. Nagga degen med en gaffel och grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter. Ta ut och tryck till degen om den rest sig. Strö över osten. Fördela över lök och potatis. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter, eller tills flanen fått fin färg.

  4. Toppa flanen med sillbitar, klicka på crème fraiche, garnera med ramslök och dillvippor. Peppra.

Vad tyckte du om receptet?