Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Färskpotatis mosad med citron, olivolja, färsklök och bacon

En riktigt somrig och fräsch potatis som fungerar till allt kött och fisk.

Färskpotatis mosad med citron, olivolja, färsklök och bacon
Färskpotatis mosad med citron, olivolja, färsklök och bacon
Färskpotatis mosad med citron, olivolja, färsklök och bacon
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 500 gfärskpotatis
  • 1 pktbacon- (140 g)
  • 1lök- färsk
  • 1 mskolivolja
  • 2 tskcitron- pressad
  • 1 tsksalt

Garnering

  • 1 knippagräslök
  • 1 mskolivolja
  • 1 krmsvartpeppar- grovmald

Gör så här

  1. Skrubba potatisen ordentligt. Koka den i lättsaltat vatten med dill tills den är genomkokt. Låt rinna och ånga av.

  2. Strimla och stek baconet knaprigt. Låt det rinna av på dubbelvikt hushållspapper. Ansa och strimla färsklöken.

  3. Mosa potatisen lätt med en gaffel och blanda ner olja, citron och salt. Vänd i bacon och lök.

  4. Lägg upp moset i en skål. Finhacka och strö över gräslöken. Ringla över olja och strö över peppar.

Vad tyckte du om receptet?