Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Färskpotatis med rucola­dressing

Se till att potatisen inte blir överkokt.

Färskpotatis med rucola­dressingFärskpotatis med rucola­dressingFärskpotatis med rucola­dressing

Ingredienser

  • 1,5 kgpotatis
  • 1 tsksalt

Dressing

  • 1 dlhasselnötter
  • 23vitlöksklyftor
  • 1 dlcitron- pressad
  • 2 mskfransk senap
  • 1 dlolivolja
  • 1 mskhasselnötsolja
  • 2 mskvatten- kallt
  • 1 tsksalt
  • 200 grucola- grovhackad

Gör så här

  1. Dela större potatisar och koka dem lagom mjuka i saltat vatten. Låt ånga av i durkslag.

  2. Dressing: Hacka hasselnötterna eller kör dem snabbt i mixer. Pressa vitlöken.

  3. Vispa samman citronsaft, senap, olivolja, hasselnötsolja och vatten i en bunke. Tillsätt nötter och vitlök. Smaka av med salt.

  4. Blanda dressingen med potatisen. Vänd i rucolan.

Vad tyckte du om receptet?