Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Färskpotatis med löjrom

Färskpotatis med löjrom - enkelt och lyxigt med lite plock.

Färskpotatis med löjrom
Färskpotatis med löjrom
Färskpotatis med löjrom
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 12färskpotatisar- små (ca 400 g)
  • 50 gsmör- och rapsolja- flytande
  • 0,5 dlpanko- ströbröd
  • 0,5 tsksalt

Tillbehör

  • 1 krukagräslök
  • 80 glöjrom
  • 2 dlsmetana- eller crème fraiche

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala potatisarna. Skiva dem tunt ner till drygt hälften.  Lägg dem i en ugnssäker form och pensla med smörblandningen.

  2. Tillaga mitt i ugnen ca 35 min. Pensla med smörblandning några gånger under tiden och strö över panko och salt när ca 15 min återstår.

  3. Finstrimla gräslöken. Fyll löjrom och smetana i små spritspåsar. Servera potatisen med tillbehören.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: