Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Den här rätten kan serveras såväl kall som ljummen. Vill du förbereda kan du koka potatisen i förväg, blanda den med olivoljan och förvara i plastburk i kylskåp. Ta ut den i god tid så att den inte är kylskåpskall vid serveringen.
Skrubba potatisen och koka den mjuk i saltat vatten. Låt potatisen rinna av och svalna. Vänd runt den med olja. Skär av en liten bit på varje potatis så att de står stadigt.
Stöt kumminen i mortel. Blanda med crème fraiche och krydda med salt och peppar.
Lök: Skala och skiva löken. Hetta upp en stekpanna på medelvärme och smält smöret. Bryn löken tills den är mjuk. Häll på vinäger och socker och låt all vätska koka in. Ta upp löken och låt kallna.
Lägg en liten klick kummin-crème på varje potatis och toppa med karamelliserad rödlök.