Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Färskpotatis med frön, örter och lagrad ost

Recept på färskpotatis med frön, örter och lagrad ost. De rostade fröna ger fin smak till potatissalladen.

Färskpotatis med frön, örter och lagrad ostFärskpotatis med frön, örter och lagrad ostFärskpotatis med frön, örter och lagrad ost
Recept på färskpotatis med frön, örter och lagrad ost. Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 2 kgfärskpotatis

Fröblandning

  • 1 dlpumpakärnor
  • 0,5 dlsolrosfrön
  • 2 msksenapsfrön- gula
  • 1 tskolivolja

Vinägrett

  • 2vitlöksklyftor
  • 3 mskbalsamvinäger- vit
  • 1 mskdijonsenap
  • 0,5 msksenap- sötstark
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 dlolivolja

Garnering

  • 1 krukabladpersilja
  • 1 krukadill
  • 100 gvästerbottensost

Gör så här

  1. Skrubba och koka potatisen mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet och ånga av. Skär potatisen i halvor. Fördela dem på ett fat.

  2. Fröblandning: Rosta fröna i olja i en stekpanna tills de fått lite färg. Häll fröna på hushållspapper.

  3. Vinägrett: Skala och finhacka vitlöken. Vispa ihop den med vinäger, senap, salt och peppar. Tillsätt oljan under vispning.

  4. Garnering: Grovhacka örterna. Hyvla osten i skivor.

  5. Ringla dressingen över potatisen. Strö på frön, örter och ost.

Vad tyckte du om receptet?