Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Färskpotatis med citronmarinerad fänkål och en mix av krasse

Recept på färskpotatis med citronmarinerad fänkål och en mix av krasse. Fänkålen blir saftig och syrlig när den förkokats och citronmarinerats. Örterna kan enkelt bytas ut mot dina egenodlade favoriter i trädgården eller från butiken.

Färskpotatis med citronmarinerad fänkål och en mix av krasseFärskpotatis med citronmarinerad fänkål och en mix av krasseFärskpotatis med citronmarinerad fänkål och en mix av krasse
Recept på färskpotatis med citronmarinerad fänkål och en mix av krasse. Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 2 kgfärskpotatis
  • 4fänkålsstånd
  • 2endivesallad- röda
  • 2 dlcitron- pressad
  • 2 dlolivolja
  • 2 mskflingsalt
  • 1 tsksvartpeppar- nymald
  • 1 krukadill
  • 80 gvattenkrasse- eller rucola
  • 1 asksmörgåskrasse- eller shisokrasse

Gör så här

  1. Skrubba färskpotatisen och koka den mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet och låt ånga av. Låt kallna i kylen. Skär eventuellt potatisen i bitar.

  2. Ansa och skär fänkålen i klyftor. Skär bort rotstocken. Dra isär alla bitar. Koka fänkålen mjuk i saltat vatten, ca 5 min. Häll av och låt ånga av. Vispa ihop citron och olja och vänd ihop med fänkålen. Låt svalna.

  3. Repa dillen. Lossa bladen från salladen. Blanda ihop potatisen med fänkål, citronmarinad, salt och peppar. Vänd i dill och sallad. Lägg upp på fat och toppa med krasse.

Vad tyckte du om receptet?