Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Färskpotatis med brynt vispat smör

Färskpotatis med brynt vispat smör är kanske världens enklaste maträtt. Och kanske också världens godaste.

Färskpotatis med brynt vispat smör
Färskpotatis med brynt vispat smör
Färskpotatis med brynt vispat smör
Foto: Emmy Lundström

Ingredienser

  • 800 gfärskpotatis
  • 1 knippadill
  • 75 gsmör- rumsvarmt, + 50 g
  • 1 tskflingsalt

Gör så här

  1. Skrubba potatisen och lägg i en kastrull med vatten och salt. Tillsätt dillstjälkarna, spara vipporna till garnering. Låt koka under lock ca 15 min.

  2. Smält 75 g smör i en kastrull tills det har gyllenbrun färg och doftar nötigt. Låt kallna. Blanda det brynta smöret med 50 g smör. Vispa med elvisp så att det blir fluffigt. Tillsätt flingsalt. Förvara smöret i rumstemperatur fram till servering.

  3. Låt potatisen rinna av och toppa med dill. Servera den med smöret.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också:

Recept för en hel midsommarmeny

En klassisk midsommarmeny med matjessill, färskpotatis och jordgubbstårta - fest med lite ny twist. Både lättlagat och supergott! Alla recept hittar du nedan: