Läs också:
Recept för en hel midsommarmeny
En klassisk midsommarmeny med matjessill, färskpotatis och jordgubbstårta - fest med lite ny twist. Både lättlagat och supergott! Alla recept hittar du nedan:
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Färskpotatis med brynt vispat smör är kanske världens enklaste maträtt. Och kanske också världens godaste.
Skrubba potatisen och lägg i en kastrull med vatten och salt. Tillsätt dillstjälkarna, spara vipporna till garnering. Låt koka under lock ca 15 min.
Smält 75 g smör i en kastrull tills det har gyllenbrun färg och doftar nötigt. Låt kallna. Blanda det brynta smöret med 50 g smör. Vispa med elvisp så att det blir fluffigt. Tillsätt flingsalt. Förvara smöret i rumstemperatur fram till servering.
Låt potatisen rinna av och toppa med dill. Servera den med smöret.
Läs också:
En klassisk midsommarmeny med matjessill, färskpotatis och jordgubbstårta - fest med lite ny twist. Både lättlagat och supergott! Alla recept hittar du nedan: