Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Färskostpaj på tebordet

Färskostpaj på tebordet
Färskostpaj på tebordet
Färskostpaj på tebordet

Ingredienser

  • 3 dlvetemjöl
  • 150 gsmör
  • 1 mskströsocker
  • 1äggula

FYLLNING

  • 4ägg
  • 1 dlströsocker
  • 500 gkesella kvarg
  • 1,5 mskvaniljsocker
  • 1apelsin- rivet skal
  • 1 dlrussin
  • 1 dlaprikoser- torkade hackade
  • 1äggvita

Gör så här

  1. Hacka ihop mjöl, smör, socker. Tillsätt äggula och forma en deg.

  2. Klä en 24 cm form med löstagbar kant och ställ den kallt.

  3. Sätt ugnen på 180°. Vispa pösigt ägg, äggvita och socker.

  4. Tillsätt resten av fyllningen, fyll formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 55 min. Bjud den ljummen eller kall till en kopp gott te.

Vad tyckte du om receptet?