Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Färskostkräm med salladslök och basilika

Färskostkräm med salladslök och basilika görs av filmjölk men den kan ersättas med 350 g naturell färskost.

Färskostkräm med salladslök och basilikaFärskostkräm med salladslök och basilikaFärskostkräm med salladslök och basilika
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 1 lfilmjölk
  • 2vitlöksklyftor
  • 2salladslökar
  • 1 dlcrème fraiche
  • 2 mskbasilika- finhackad
  • 0,5 tsksalt

Gör så här

  1. Koka upp en stor kastrull med vatten. Lägg ner det oöppnade ­filmjölkspaketet och låt sjuda ca 45 min. Lyft därefter upp paketet. Häll filmjölken i en silduk eller ett kaffefilter i ett durkslag. Låt stå i kylen ca 12 timmar att rinna av.

  2. Skala och finhacka vitlöken. Ansa och finstrimla salladslöken. Blanda samtliga ingredienser och låt färskosten stå och dra ca 30 min före servering.

Vad tyckte du om receptet?