Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Färskostkräm med hjortron toppad med havrekaka

Recept på lättlagad dessert med färskost och hjortron. Kombinationen mörk rom och vanilj smakar ljuvligt till hjortron.

Färskostkräm med hjortron toppad med havrekakaFärskostkräm med hjortron toppad med havrekakaFärskostkräm med hjortron toppad med havrekaka
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1,5 dlvispgrädde
  • 150 gnaturell färskost
  • 2 mskströsocker- + 3 msk
  • 1 tskvaniljsocker
  • 200 ghjortron
  • 0,5 dlmörk rom
  • 4havrekakor- gärna med choklad

Gör så här

  1. Lättvispa grädden och blanda ner färskosten tillsammans med 2 msk socker och vaniljsocker.

  2. Blanda hjortronen med 3 msk socker och rom. Rör försiktigt tills sockret smält.  Varva färskostkräm och hjortron i portionsglas. Smula över kakorna.

Vad tyckte du om receptet?