Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Färskostfyllda tomater i olivolja

Läckra små tomater med härlig ostfyllning i olivolja är en lika enkel som lyxig inläggning. Tomaterna är tacksamma att servera till det mesta: till grillat, som småplock tillsammans med italienska charkuterier, på en buffé eller till olika sallader. Spar oljan och ringla över sallader.

Färskostfyllda tomater i olivolja
Färskostfyllda tomater i olivolja
Färskostfyllda tomater i olivolja
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 2 askarkörsbärstomater- 500 g
  • 150 gphiladelphia- rumsvarm
  • 1vitlöksklyfta- pressad
  • 3 msktimjanblad- repade
  • 0,5 krmchiliflakes
  • flingsalt

Marinad

  • rosmarinkvistar
  • 4lagerblad
  • 10svartpepparkorn
  • 5 dlolivolja- cirka

Gör så här

  1. Skär av toppen på tomaterna och gröp ur dem med hjälp av en liten kniv. Låt dem rinna av, upp- och nervända, på hushållspapper.

  2. Blanda ost, vitlök, timjan, chili och salt. Fyll tomaterna med osten.

  3. Varva tomater, rosmarin, lagerblad och peppar i en väl rengjord glasburk. Häll på oljan, som ska täcka tomaterna.

  4. Förvara tomaterna i kylen, de håller upp till en vecka. Ta fram burken i god tid före servering för bästa smak och eftersom olivoljan blir grumlig av kyla.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök