Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Läckra små tomater med härlig ostfyllning i olivolja är en lika enkel som lyxig inläggning. Tomaterna är tacksamma att servera till det mesta: till grillat, som småplock tillsammans med italienska charkuterier, på en buffé eller till olika sallader. Spar oljan och ringla över sallader.
Skär av toppen på tomaterna och gröp ur dem med hjälp av en liten kniv. Låt dem rinna av, upp- och nervända, på hushållspapper.
Blanda ost, vitlök, timjan, chili och salt. Fyll tomaterna med osten.
Varva tomater, rosmarin, lagerblad och peppar i en väl rengjord glasburk. Häll på oljan, som ska täcka tomaterna.
Förvara tomaterna i kylen, de håller upp till en vecka. Ta fram burken i god tid före servering för bästa smak och eftersom olivoljan blir grumlig av kyla.
Recept från Mitt kök