Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En ny favoriträtt att bjuda sällskapet på.
Torka av och lägg kycklinglår‧ filéerna med den urbenade sidan uppåt på ett smörpapper. Salta och peppra.
Fyllning: Blanda färskosten med tunt skivad salladslök, hackade soltorkade tomater, hackade basilikablad och parmesanost. Smaka av med salt och peppar. Lägg en klick av fyllningen på varje lårfilé. Rulla ihop och linda en hel eller halv skiva bacon runt om. Lägg dem i en smord ugnsfast form. Så långt kan du förbereda. Plasta och ställ in i kylen.
Värm ugnen till 225 grader. Ta bort plasten. Sätt in formeni mitten av ugnen och stek demi 15 minuter. Ta ut formen och häll flytande crème fraiche runt lårfiléerna i formen. Fortsätt tillagningen ytterligare i cirka 10 minuter. Garnera med basilika.
Tabbouleh: Koka bulgurn enligt anvisningar på förpackningen. Lägg över i en skål. Dela plommontomaterna och gröp ur kärnorna med en tesked. Skär tomatköttet i små tärningar. Skär salladslökarna tunt och hacka dem. Hacka persiljebladen fint. Blanda grönsakerna med bulgurn. Smaka av med olivolja, citronsaft, salt och peppar. Kan stå klart i kylen till serveringen.
Recept från Mitt kök