KÖKSTIPSET: Välj dina favoritgryn ur skafferiet. Bulgur, matvete eller havreris passar utmärkt.
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En riktigt saftig och god kycklingrätt med både färskost och pesto i fyllningen. Om du använder både röda och gula betor är det bra att separera dem på plåten så att de inte färgar av sig på de andra råvarorna.
Sätt ugnen på 225°. Skala betorna och skär dem i mindre klyftor. Skala morötterna och skär dem i bitar. Lägg betor och morötter på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över 1 msk olja och krydda med 0,5 tsk salt och 1 krm peppar. Tillaga mitt i ugnen i ca 10 min.
Skölj citronen noga i ljummet vatten. Finriv skalet. Rör ihop färskost, 2 msk pesto, citronskal, 0,5 tsk salt och 1 krm peppar. Skär ett snitt längs med kycklingfiléernas sidor och fördela fyllningen i snitten.
Bryn kycklingen runtom i 1 msk olja i ca 1 min på varje sida i en het stekpanna. Krydda med 0,5 tsk salt och 1 krm peppar. Ta ut plåten, lägg kycklingen bredvid rotfrukterna och tillaga mitt i ugnen tills kycklingen är genomstekt, 70°, beräkna ca 30 min.
Koka grynen enligt anvisning på förpackningen. Häll av och håll varmt.
Ta ut kycklingen och bred över 1 msk pesto. Skär kycklingen i skivor. Blanda rotfrukterna med grynen och salladsmix och servera med kycklingen.
KÖKSTIPSET: Välj dina favoritgryn ur skafferiet. Bulgur, matvete eller havreris passar utmärkt.