Recept av Petra Pettersson och Cecilia Lundin
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på färskost med ägg. Röran kan göras redan dagen före brunchen.
Lägg äggen i en kastrull. Häll på vatten så att det täcker. Koka upp och sjud sedan äggen ca 8 min. Spola äggen med kallt vatten. Skala och grovhacka dem. Hacka dillen.
Blanda ägghacket med dill, färskost, senap, socker, curry och salt. Servera äggfyllningen med strimlad lax och sallad till de nybakade sconesen.
Hemgjord färskost av yoghurt
Till ca 5 dl:
1 liter mild naturell yoghurt
2 dl crème fraiche
Blanda yoghurt och crème fraiche i en gryta. Värm under omrörning till 50°.
Häll blandningen i två kaffefilter och låt rinna av ca 8 timmar.
Fördela färskosten i två bunkar.
Recept av Petra Pettersson och Cecilia Lundin