Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Färska gröna rispappersrullar med dippsås

Recept på rispappersrullar fyllda med grönsaker och salta jordnötter. De frasiga rullarna kan göras ca 2 timmar i förväg och förvaras under smörgåspapper i kylen.

Färska gröna rispappersrullar med dippsåsFärska gröna rispappersrullar med dippsåsFärska gröna rispappersrullar med dippsås
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 10rispapper- ca 16 cm i diameter
  • 0,5gurka- liten
  • 2morötter
  • 1röd paprika
  • 1 krukakoriander
  • 1 krukathaibasilika
  • 1 dlsalta jordnötter

Dippsås, ca 2 dl

  • 1thaichili- röd
  • 1vitlöksklyfta
  • 5 mskströsocker
  • 0,5 dlvatten
  • 1 dllime- pressad
  • 0,5 dlasiatisk fisksås- eller japansk soja

Tillbehör

  • salta jordnötter

Gör så här

  1. Dippsås: Kärna ur och finhacka chilin. Skala och pressa vitlöken. Rör ihop chili, vitlök och socker och låt stå ca 30 min.

  2. Blanda ner vattnet i sockerblandningen. Tillsätt limesaft och fisksås under omrörning.

  3. Halvera gurkan och gröp ut kärnhuset. Skär gurkan i små tunna stänger. Skala och skär morot i tunna stänger.

  4. Kärna ur och finstrimla paprikan. Plocka bladen från koriandern och thaibasilikan. Hacka jordnötterna. 

  5. Doppa rispappret i ljummet vatten och fyll dem sedan med grönsaker, örter och jordnötter. Vik in kanterna och rulla ihop. Skär rullarna mitt itu och lägg upp dem på ett serveringsfat. Servera med dippsåsen och extra jordnötter.

Vad tyckte du om receptet?