Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Färska fikon med ostfondue  

Färska fikon med ostfondue är en festlig bufférätt. Fonduen blir bara godare om den får mogna en timme före servering.

Färska fikon med ostfondue  
Färska fikon med ostfondue  
Färska fikon med ostfondue  
Foto: Jenny Grimsgård

Ingredienser

  • 12fikon- väl mogna
  • 2 mskolivolja
  • 1 tskflingsalt

Ostfondue

  • 2 dllantmjölk
  • 1lagerblad
  • 1 kvistrosmarin
  • 2 dlost- riven lagrad, t ex Laguiole, Comté eller Cantal
  • 2 tskmajsstärkelse (Maizena)- Maizena
  • 2 krmsalt

Gör så här

  1. Skär ett kryss i fikonens övre del och tryck till dem på sidorna så att de fläker upp sig. Ringla över olja och strö på lite salt.

  2. Fondue: Hetta upp mjölken i en kastrull och lägg ner lagerblad och ros­marin. Sätt på lock och låt dra 5 min. Ta upp örterna och rör ner osten tills det är helt slätt.

  3. Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten. Rör ner redningen i mjölken, låt koka upp och salta. Servera fonduen till fikonen.

Vad tyckte du om receptet?