Recept av Skanörs fiskrögeri
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på färska bär med kaksmulor. Den karamelliserade mjölken som blir över kan sparas i en burk med lock i kylen cirka en månad.
Kaksmulor: Sätt ugnen på 175°. Blanda smör, mjöl och socker väl tills det är smuligt men fortfarande klibbigt. Sprid ut i en form med bakplåtspapper.
Grädda smulorna mitt i ugnen ca 15 min, tills de fått fin färg. Låt kallna.
Vispa grädden fluffig. Fördela bär, kaksmulor och karamelliserad mjölk i glas. Lägg en klick grädde överst och garnera med bär och rivet limeskal.
Recept av Skanörs fiskrögeri