Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Färska bär med kaksmulor

Recept på färska bär med kaksmulor. Den karamelliserade mjölken som blir över kan sparas i en burk med lock i kylen cirka en månad.

Färska bär med kaksmulor
Färska bär med kaksmulor
Färska bär med kaksmulor

Ingredienser

  • 1,5 dlvispgrädde
  • 0,5 burkkaramelliserad mjölk- (à 397 g)

Kaksmulor

  • 25 gsmör
  • 0,5 dlvetemjöl
  • 2,5 mskströsocker

Garnering

  • 4 dlbär- t ex jordgubbar, hallon, blåbär och röda vinbär
  • limeskal- rivet

Gör så här

  1. Kaksmulor: Sätt ugnen på 175°. Blanda smör, mjöl och socker väl tills det är smuligt men fortfarande klibbigt. Sprid ut i en form med bakplåtspapper.

  2. Grädda smulorna mitt i ugnen ca 15 min, tills de fått fin färg. Låt kallna.

  3. Vispa grädden fluffig. Fördela bär, kaksmulor och karamelliserad mjölk i glas. Lägg en klick grädde överst och garnera med bär och rivet limeskal.

Vad tyckte du om receptet?

Recept av Skanörs fiskrögeri