Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Färsk spenatpasta med rökt lax och brysselkål

Recept på färsk spenatpasta med rökt lax och brysselkål. Brysselkål med rökt lax och lite syrlig creme fraiche är en mycket lyckad kombination.

Färsk spenatpasta med rökt lax och brysselkålFärsk spenatpasta med rökt lax och brysselkålFärsk spenatpasta med rökt lax och brysselkål
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 1purjolök- en bit (10 cm)
  • 50 gparmesan- färskriven
  • 2 dlcrème fraiche- lätt
  • 250 gbrysselkål- tinad
  • 400 gtagliatelle- färsk med spenat
  • 300 glax- kallrökt

Tillbehör

  • 1 tskflingsalt
  • dillkvistar

Gör så här

  1. Koka pastan enligt förpackningens anvisning.

  2. Ansa och strimla purjolöken. Halvera brysselkålen. Strimla laxen. Fräs purjolök och brysselkål i en släpplätt- panna. Tillsätt rökt lax, lätt creme fraiche och parmesanost.

  3. Låt pastan rinna av och vänd ner i pannan. Garnera med dill och strö över flingsalt.

Vad tyckte du om receptet?