Tips! Så gör du enklaste tomatsåsen till en pizza Margherita eller Vesuvio:
Lägg några skållade och skalade färska tomater, några msk tomatpuré, lite olivolja, färsk eller torkad oregano, salt och svartpeppar i en mixerkanna – mixa, sedan klart!
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Godaste salsan görs med färska tomater i säsong, färsk koriander och ordentligt med lime. Denna typ av färsk salsa är god till t ex nachos. Det är ingen idé att göra för stor mängd eftersom den är godast färsk men den håller fint i kylen 1–2 dagar.
Skär tomaterna i bitar. Halvera chilin. Ta bort kärnor och innerväggar och skär chilin i bitar. Vill du ha riktigt stark smak av chilin låter du kärnorna vara med. Halvera och pressa saften ur limen.
Lägg tomat, chili och limesaft i en mixerkanna tillsammans med koriander och salt. Mixa.
Skala och skär löken i små tärningar. Häll salsan i en skål och blanda ner löken. Salsan ska vara ganska lös och såsig. Servera med nachos.
Tips! Så gör du enklaste tomatsåsen till en pizza Margherita eller Vesuvio:
Lägg några skållade och skalade färska tomater, några msk tomatpuré, lite olivolja, färsk eller torkad oregano, salt och svartpeppar i en mixerkanna – mixa, sedan klart!