Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Färsk pasta med grilloumi och tomater

Färsk pasta med grilloumi och tomater är riktigt snabblagat tack vare färsk pasta och färdigtärnad ost. Grilloumi tillverkas till största delen av komjölk till skillnad mot halloumi som görs av en blandning av get-, får- och komjölk. 

Färsk pasta med grilloumi och tomaterFärsk pasta med grilloumi och tomaterFärsk pasta med grilloumi och tomater
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 500 gpasta- färsk, t ex pappardelle
  • 1 burkgrilloumi- med mynta och rosépeppar (330 g, Fontana)
  • 250 gkörsbärstomater
  • 200 gspenat- färsk
  • 50 gsolroskärnor- rostade och saltade
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Låt osten rinna av men spara marinaden. Halvera tomaterna.

  2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

  3. Stek osten i 2 msk av marinaden i en stekpanna tills den fått fin färg. Blanda i tomaterna och låt dem steka med ca 2 min. Krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar.

  4. Låt pastan rinna av och blanda ner den och spenaten i pannan. Häll på resterande marinad. Strö över solroskärnor och servera.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: