Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego



Bonniers vegetariska kokbok – ett måste i alla hem ❤️
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på färsk pasta med grillade grönsaker. Nykokt pasta i grädd- och ostsås får smak av primörer och murklor. Får du inte tag på murklor kan de ersättas med skogschampinjoner.
Grönsaker: Lägg de torkade murklorna i kallt vatten ca 15 min. Ansa de färska. Bryt av den nedre delen på sparrisen. Ansa och halvera zucchinin. Skär den i halvmånar. Ansa och skär salladslöken i ca 5 cm långa bitar. Blanda grönsakerna med olja och 1 tsk salt.
Skala och finhacka vitlöken. Lägg den i en kastrull och tillsätt grädde, vin, salt och peppar. Låt såsen koka utan lock ca 5 min.
Grilla grönsakerna runt om på utegrill eller i grillpanna ca 5 min. Stek murklorna i smör i en stekpanna ca 3 min. Krydda med 1/2 tsk salt.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt den rinna av, men spara ca 1 dl av kokvattnet. Vänd ner pastan i såsen och tillsätt kokvatten och ost.
Fördela pastan i tallrikar och toppa med grillade grönsaker och murklor. Garnera med parmesanost.
Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego
Bonniers vegetariska kokbok – ett måste i alla hem ❤️