Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Färsk laxtartar med avokado och forellrom

Recept på färsk laxtartar med avokado och forellrom. Färsk lax kan bytas ut mot kallrökt. Hoppa då över saltet.

Färsk laxtartar med avokado och forellromFärsk laxtartar med avokado och forellromFärsk laxtartar med avokado och forellrom
Recept på färsk laxtartar med avokado och forellrom. Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 500 glaxrygg- färsk , t ex Salma
  • 3avokador
  • 0,5silverlök- liten
  • 0,5 krukadill
  • 1,5 mskcitron- pressad
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 100 gforellrom
  • hårt tunnbröd

Gör så här

  1. Fintärna laxen. Kärna ur och gröp ur avokadorna. Fintärna fruktköttet. Skala och finhacka löken. Repa och hacka dillen.

  2. Blanda lax, avokado, lök, dill, citronsaft, salt och peppar.

  3. Lägg upp tartaren i skålar och toppa med forellrom. Servera med tunnbröd.

Vad tyckte du om receptet?