Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Färsk lax med nudlar och shisodressing

Somen kallas de kritvita vetenudlar som serveras till marinerade laxtärningar. Till marineringen köper man den välsmakande shiso dressingen färdig i framför allt japanska, och vissa asiatiska mataffärer.

Färsk lax med nudlar och shisodressing
Färsk lax med nudlar och shisodressing
Färsk lax med nudlar och shisodressing

Ingredienser

  • 150 glax- skinn- och benfri
  • 100 gsomennudlar
  • 0,5 lvatten
  • 1 dlshisodressing
  • 2 mskgräslök- hackad
  • 1 msksesamfrön

Gör så här

  1. Skär laxen i små tärningar, 1/2 x1/2 cm.

  2. Koka upp vattnet och lägg ner nudlarna och koka dem 3 min.

  3. Fördela laxtärningarna i portionsskålar och häll på shiso dressing.

  4. Toppa med gräslök och sesamfrön och servera.

Vad tyckte du om receptet?