Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Färsk gnocchi med ­tomat- och sardellsås


Sardeller och olivolja är mycket goda smaksättare i tomatsåsen.

Färsk gnocchi med ­tomat- och sardellsås
Färsk gnocchi med ­tomat- och sardellsås
Färsk gnocchi med ­tomat- och sardellsås

Annika Broman

Ingredienser

  • 1lök- lite mindre gul
  • 2vitlöksklyftor
  • olivolja- att steka i
  • 1 burkkrossade tomater
  • 4sardeller
  • 1 tskströsocker
  • 0,5 dlolivolja
  • salt
  • 200 glufttorkad skinka
  • 2 dlparmesan- cirka finriven
  • 1 dlbladpersilja- finhackad

Servering:

  • gnocchi- färsk

Gör så här

  1. Hacka löken och pressa vitlöken och fräs alltsammans i olivolja i en kastrull. Tillsätt krossade tomater, sardeller och socker. Låt såsen småputtra i 15 minuter. Avsluta med att röra ner olivolja och salt.

  2. Skär skinkan i breda strimlor och stek den i en torr stekpanna, den ska bara få lite färg. Servera tomatsåsen med gnocchi, skinka, parmesanost och bladpersilja.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök