Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Färsk fläskkorv med portvinsstuvad rödkål

Fläskkorv på ett nytt, roligt sätt med goda hembakade bröd, som du hittar recept på här.

Färsk fläskkorv med portvinsstuvad rödkål
Färsk fläskkorv med portvinsstuvad rödkål
Färsk fläskkorv med portvinsstuvad rödkål
Foto: Eva Hildén Smith

Ingredienser

  • 6fläskkorv- färska
  • 2 msksmör
  • 6korvbröd- gärna hembakade

Lök- och honungsmarmelad

  • 125 gschalottenlök
  • 2 mskcitronsaft- färskpressad eller vit balsamvinäger
  • 34 mskhonung- flytande

Rödkål

  • 1 klyftarödkål- cirka 400 g
  • 2 msksmör
  • 3 dlportvin
  • 3 mskrödvinsvinäger
  • 2 krmsalt
  • 3 mskströsocker

Gör så här

  1. Marmelad: Skala, dela och strimla löken. Lägg i en liten stekpanna. Tillsätt citronsaften eller vinägern. Sjud under lock cirka 10 minuter. Ta pannan från värmen och blanda löken med honungen.

  2. Koka nu utan lock tills marmeladen tjocknat, cirka 5 minuter.

  3. Ansa och skär kålen i strimlor. Fräs kålstrimlorna i smöret cirka 10 minuter. Tillsätt portvin, vinäger, salt och socker. Låt sjuda under lock cirka 30 minuter. Smaka av.

  4. Stek korven i smöret. Servera den i korvbröd, tillsammans med rödkål och lökmarmelad.

Vad tyckte du om receptet?

Fläskkorv på ett nytt, roligt sätt med goda hembakade bröd, som du hittar recept på här.

Recept från Mitt kök