Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Färsk ananas i romlag med vaniljglass och kokosströssel

Färsk ananas i romlag med vaniljglass och kokosströsselFärsk ananas i romlag med vaniljglass och kokosströsselFärsk ananas i romlag med vaniljglass och kokosströssel

Ingredienser

  • 50 gsmör
  • 0,5 dlströsocker
  • 1ananas- färsk
  • 0,5 lvaniljglass
  • 1 dlrom- mörk
  • 2 mskkokos- riven

Gör så här

  1. Skala, skiva och skär ananasen i mindre bitar. Blanda smör, socker och rom i en kastrull.

  2. Sjud utan lock 3-4 min tills sockret löst sig och lagen blivit lite simmig.

  3. Rosta kokosen i torr stekpanna under omrörning tills den fått lite färg.

  4. Fördela ananasen i portionsglas. Ringla romlagen över. Lägg på en kula glass. Strö över rostad kokos.

Vad tyckte du om receptet?