Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Färsfylld zucchini med cocktailtomater

Perfekt vardagsmat för dig som äter enligt LCHF. Servera gärna den köttfärsfyllda zucchinin med en sallad gjord på rucola, oliver och hyvlad parmesan.

Färsfylld zucchini med cocktailtomater
Färsfylld zucchini med cocktailtomater
Färsfylld zucchini med cocktailtomater
Foto: Joel Wåreus

Köttfärsfylld zucchini

  • 2zucchini
  • 1gul lök
  • 400 gnötfärs
  • 2vitlöksklyftor- fint hackade
  • 2 dlost- till exempel riven mozzarella, riven
  • salt
  • svartpeppar- malen
  • olivolja- till stekning

Tillbehör

  • 1 askcocktailtomater- på kvist
  • basilika
  • olivolja
  • evsallad- gjord på rucola, oliver och hyvlad parmesan

Gör så här

  1. Köttfärsfylld zucchini: Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Dela zucchinin på längden och skrapa ur kärnorna. Lägg zucchinin med snittytan uppåt på en plåt.

  3. Skala och hacka löken och fräs den i olivolja. Lägg i köttfärsen och fräs den tillsammans med löken, salta och peppra. Lägg i vitlöken och vänd runt köttfärsen.

  4. Fördela köttfärsen över zucchinin och strö över den rivna osten.

  5. Lägg på tomaterna och sätt in plåten i ugnen i 10–15 minuter, tills osten smält och fått en fin gyllene färg.

  6. Ta ut plåten, lägg på basilika och ringla över lite olivolja.

  7. Servering: Servera zucchinin tillsammans med en sallad gjord på rucola, oliver och parmesan om du vill.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök