Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Färsfräs med chili och koriander

Recept på köttfärs med chili och koriander bjuder på texmex mitt i veckan. Vill du ha ännu mera hetta kan fräset serveras med en het sås, till exempel sriracha eller tabasco.

Färsfräs med chili och korianderFärsfräs med chili och korianderFärsfräs med chili och koriander
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 500 gnötfärs
  • 2lökar- röda eller gula
  • 1jalapeñochili- + 1
  • 1 tärningarköttbuljong
  • 1 mskmajsstärkelse (Maizena)- Maizena
  • 2 tskspiskummin- mald
  • 2 dlgräddfil
  • 1 förptacotubs- (135 g)
  • 1 krukakoriander
  • rapsolja
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 150 gsallad

Gör så här

  1. Skala och skär löken i tunna klyftor. Kärna ur och strimla 1 chili.

  2. Stek färsen i 1 msk olja i en stekpanna tills den är smulig och har fin färg. Blanda i lök och chili och låt steka med ca 2 min. Smula i buljongtärningen och blanda i majsstärkelsen. Häll över 3 dl vatten och låt sjuda ca 5 min. Krydda med spiskummin, 1 tsk salt och

    2 krm peppar.

  3. Kärna ur och finhacka 1 chili. Hacka hälften av koriandern. Blanda ner chili och koriander i gräddfilen och krydda med 2 krm salt.

  4. Värm tacotubsen enligt anvisning på förpackningen.

  5. Fördela sallad och färs på tubsen. Ringla över såsen och toppa med resterande koriander.

Vad tyckte du om receptet?