Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Färsflarn med tomatsalsa och avokadokräm

Blanda i 2 msk Maizena majsstärkelse i smeten om fryst fisk används till biffarna, annars blir de vattniga.

Färsflarn med tomatsalsa och avokadokrämFärsflarn med tomatsalsa och avokadokrämFärsflarn med tomatsalsa och avokadokräm
Färsflarn med tomatsalsa och avokadokräm Foto: Ulrika Pousette

Färsflarn

  • 50 gnötfärs
  • 3 dlvildrismix
  • 2 tskspiskummin
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 mskrapsolja

Salsa

  • 4tomater
  • 0,5 litengul lök
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 mskrapsolja
  • 1 mskvitvinsvinäger
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Avokadokräm

  • 2avokador
  • 0,5 litengul lök
  • 1 litenvitlöksklyfta
  • 1 tskvitvinsvinäger
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.

  2. Salsa: Tärna tomaterna. Skala och finhacka lök och vitlök. Blanda tomater, lök, vitlök, olja, vinäger, salt och peppar.

  3. Kräm: Halvera, kärna ur och gröp ut fruktköttet ur avokadorna. Skala lök och vitlök. Mixa avokado, lök, vitlök, vinäger, salt och peppar.

  4. Blanda färsen med spiskummin, salt och peppar. Dela färsen i fyra bitar. Kavla ut den mellan två ark bakplåtspapper till tunna kakor. Stek färskakorna i olja i en stekpanna ca 1 minut på varje sida. Skär färsen i mindre bitar.

  5. Servera färsflarnen med ris, salsa och avokadokräm.

Vad tyckte du om receptet?