Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Färsflarn med tomatsalsa och avokadokräm

Blanda i 2 msk Maizena majsstärkelse i smeten om fryst fisk används till biffarna, annars blir de vattniga.

Färsflarn med tomatsalsa och avokadokräm
Färsflarn med tomatsalsa och avokadokräm
Färsflarn med tomatsalsa och avokadokräm
Färsflarn med tomatsalsa och avokadokräm Foto: Ulrika Pousette

Färsflarn

  • 50 gnötfärs
  • 3 dlvildrismix
  • 2 tskspiskummin
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 mskrapsolja

Salsa

  • 4tomater
  • 0,5 litengul lök
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 mskrapsolja
  • 1 mskvitvinsvinäger
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Avokadokräm

  • 2avokador
  • 0,5 litengul lök
  • 1 litenvitlöksklyfta
  • 1 tskvitvinsvinäger
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.

  2. Salsa: Tärna tomaterna. Skala och finhacka lök och vitlök. Blanda tomater, lök, vitlök, olja, vinäger, salt och peppar.

  3. Kräm: Halvera, kärna ur och gröp ut fruktköttet ur avokadorna. Skala lök och vitlök. Mixa avokado, lök, vitlök, vinäger, salt och peppar.

  4. Blanda färsen med spiskummin, salt och peppar. Dela färsen i fyra bitar. Kavla ut den mellan två ark bakplåtspapper till tunna kakor. Stek färskakorna i olja i en stekpanna ca 1 minut på varje sida. Skär färsen i mindre bitar.

  5. Servera färsflarnen med ris, salsa och avokadokräm.

Vad tyckte du om receptet?