Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Färsbullar med gurkstavar och dill- och vitlökskräm

Recept på färsbullar med gurkstavar och dill- och vitlökskräm. Hackade dillstjälkar smaksätter färsen, dillvipporna blandas i en kall sås.

Färsbullar med gurkstavar och dill- och vitlökskrämFärsbullar med gurkstavar och dill- och vitlökskrämFärsbullar med gurkstavar och dill- och vitlökskräm

Ingredienser

  • 500 gnötfärs- eller kalvfärs
  • 1ägg
  • 2 dlcrème fraiche- lätt
  • 1 tsksalt- + 2 krm salt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 knippadill
  • 1 msksmör
  • 1vitlöksklyfta
  • 0,5gurka

Tillbehör

  • 700 gpotatisar

Gör så här

  1. Koka potatisen mjuk. Blanda färsen med ägg, 3 msk creme fraiche, 1 tsk salt och peppar. Hacka dillstjälkarna, blanda i färsen. Forma till ca 15 små biffar.

  2. Stek biffarna i omgångar 2–3 min per sida tills de fått vacker färg. Lägg dem i pannan och efterstek under lock på svag värme ca 5 min.

  3. Blanda resten av creme fraichen med hackad dill, pressad vitlök och 2 krm salt. Skär gurkan i stavar.

  4. Servera biffarna med dillkräm, gurkstavar och potatis.

Vad tyckte du om receptet?