Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Färsbiffar med ugnsgrönsaker och krämig krassecouscous är god vardagsmat. Har du bara vanlig couscous hemma kan du servera dressingen vid sidan av i stället, annars kan det bli för kladdigt.
Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen. Låt ånga av. Sätt ugnen på 225°.
Blanda färsen med 4 msk vatten, ½ tsk salt och 1 krm peppar. Forma färsen till åtta biffar. Pensla med ½ msk olja och krydda med ½ tsk salt och 1 krm peppar. Grilla eller stek biffarna ca 3 min på varje sida.
Ansa sparrisen. Halvera större tomater. Lägg tomater, sparris och hela vitlöksklyftor med skal i en ugnssäker form. Ringla över 1 ½ msk olja och krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.
Ta vitlöksklyftorna ur formen och ta bort skalen. Mosa dem med en gaffel. Tillsätt yoghurt, 2 msk vatten, senap, vinäger, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Blanda krämen med couscousen. Klipp över krasse, spara lite till garnering.
Servera biffarna med grönsaker och couscous. Strö över resterande krasse.