Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Färsbiffar med tabbouleh, rostad pita och morotsdipp

Denna rätt blir något alldeles extra om du kombinerar biffarna och ­salladen med morots- och vitlöksdipp och rostad pita.

Färsbiffar med tabbouleh, rostad pita och morotsdipp
Färsbiffar med tabbouleh, rostad pita och morotsdipp
Färsbiffar med tabbouleh, rostad pita och morotsdipp
EVA HILDÉN SMITH

Ingredienser

  • 450 gfärs- nöt-, lamm- eller blandfärs
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar
  • 2 mskvatten
  • 12vitlöksklyftor- pressade
  • 1 mskolivolja

Tabbouleh

  • 250 gtomater
  • 1grön paprika
  • 3 mskrödvinsvinäger
  • 1vitlöksklyfta- pressad
  • 3 mskolivolja
  • 0,5 tsksalt
  • 1 tsksocker
  • 1 burkbönor- svarta-, kidney- eller vita bönor
  • 3 dlbulgur- kokt, kall
  • 1 dlörter- hackade,gärna dill och persilja


Till servering

  • rödlöksringar
  • persilja

Morots- & vitlöksdipp, 4-6 portioner

  • 4 storamorötter
  • 10vitlöksklyftor
  • 23 mskolivolja- till rostning + 3-4 msk olivolja till dippen
  • 1 tskflingsalt
  • 1 dlturkisk yoghurt
  • 1 mskpersilja- finhackad
  • 12 tskcitronsaft- färskpressad
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Dela eller skär tomaterna i små bitar. Dela, kärna ur och skär ­paprikan i små bitar. Blanda ihop vinäger, vitlök, olivolja, salt och socker i en skål.

  2. Vänd ner tomaterna och paprikan. Blanda i sköljda och avrunna bönor. Blanda i bulgur. Vänd ner örterna. Smaka av och ställ salladen kallt till serveringen.

  3. Blanda färs, salt, peppar, vatten och vitlök. Forma färsen till 12 små biffar. Stek dem i oljan cirka 1 minut på varje sida. Efterstek under lock 3-5 minuter. Håll biffarna varma.

  4. Garnera biffarna med rödlöksringar och persilja. Morots- och ­vitlöksdipp och rostat pitabröd är gott att servera till.

  5. Morots- & vitlöksdipp: Sätt ugnen på 225 grader.
 Skala och skär morötterna i bitar. Lägg dem och oskalade vitlöksklyftor på ett ugnssäkert fat med bakplåtspapper. Ringla över oljan och salta.
 Rosta i nedre delen av ugnen,
cirka 30 minuter, eller tills de ­blivit mjuka. Rör om 1-2 gånger under tiden.
 Ta bort och kasta vitlöksskal. Mixa morötter och vitlöken till puré. Blanda i yoghurt, persilja och ­citronsaft. Blanda i oljan, lite i taget. Smaka av med salt och peppar. Låt kallna.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök