Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Färsbiffar med tabbouleh, rostad pita och dipp gjord på morot och vitlök.
Morots- och vitlöksdipp: Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skär morötterna i bitar. Lägg dem och oskalade vitlöksklyftor på ett ugnssäkert fat. Ringla över oljan och salta. Rosta i nedre delen av ugnen i cirka 30 minuter tills de blivit mjuka. Rör om 1–2 gånger under tiden.
Ta bort och kasta vitlöksskalen. Mixa morötterna och vitlöken till en puré. Blanda i yoghurt, persilja och citronsaft och oljan, lite i taget. Smaka av med salt och peppar.
Tabbouleh: Dela eller skär tomaterna i små bitar. Dela, kärna ur och skär paprikan i små bitar.
Blanda ihop vinäger, vitlök, olivolja, salt och socker i en skål.
Vänd ner tomaterna och paprikan. Blanda i sköljda och avrunna bönor. Blanda i bulgur. Vänd ner örterna. Smaka av och ställ salladen kallt till servering.
Färsbiffar: Blanda färs, salt, peppar, vatten och vitlök. Forma färsen till 12 små biffar.
Stek dem i oljan cirka 1 minut på varje sida. Efterstek under lock 3–5 minuter. Håll biffarna varma.
Garnera biffarna med rödlöksringar och persilja. Morots- och vitlöksdipp och rostat pitabröd är gott att servera till.
Recept från Mitt kök