Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Färsbiffar med tabbouleh & rostad pita

Denna rätt blir något alldeles extra om du kombinerar biffarna och ­salladen med morots- och vitlöksdipp och rostad pita.

Färsbiffar med tabbouleh & rostad pita
Färsbiffar med tabbouleh & rostad pita
Färsbiffar med tabbouleh & rostad pita
Foto: Eva Hildén Smith

Ingredienser

  • 450 gfärs- nöt-, lamm- eller blandfärs
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar
  • 2 mskvatten
  • 12vitlöksklyftor- pressade
  • 1 mskolivolja

Tabbouleh

  • 250 gtomater
  • 1grön paprika
  • 3 mskrödvinsvinäger
  • 1vitlöksklyfta- pressad
  • 3 mskolivolja
  • 0,5 tsksalt
  • 1 tsksocker
  • 1 burkbönor- svarta-, kidney- eller vita bönor
  • 3 dlbulgur- kokt, kall
  • 1 dlörter- hackade,gärna dill och persilja

Till servering

  • rödlöksringar
  • persilja
  • pitabröd- rostat

Gör så här

  1. Dela eller skär tomaterna i små bitar. Dela, kärna ur och skär ­paprikan i små bitar. Blanda ihop vinäger, vitlök, olivolja, salt och socker i en skål.

  2. Vänd ner tomaterna och paprikan. Blanda i sköljda och avrunna bönor. Blanda i bulgur. Vänd ner örterna. Smaka av och ställ salladen kallt till serveringen.

  3. Blanda färs, salt, peppar, vatten och vitlök. Forma färsen till 12 små biffar. Stek dem i oljan cirka 1 minut på varje sida. Efterstek under lock 3-5 minuter. Håll biffarna varma.

  4. Garnera biffarna med rödlöksringar och persilja. Morots- och ­vitlöksdipp och rostat pitabröd är gott att servera till.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök