Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Denna rätt blir något alldeles extra om du kombinerar biffarna och salladen med morots- och vitlöksdipp och rostad pita.
Dela eller skär tomaterna i små bitar. Dela, kärna ur och skär paprikan i små bitar. Blanda ihop vinäger, vitlök, olivolja, salt och socker i en skål.
Vänd ner tomaterna och paprikan. Blanda i sköljda och avrunna bönor. Blanda i bulgur. Vänd ner örterna. Smaka av och ställ salladen kallt till serveringen.
Blanda färs, salt, peppar, vatten och vitlök. Forma färsen till 12 små biffar. Stek dem i oljan cirka 1 minut på varje sida. Efterstek under lock 3-5 minuter. Håll biffarna varma.
Garnera biffarna med rödlöksringar och persilja. Morots- och vitlöksdipp och rostat pitabröd är gott att servera till.
Recept från Mitt kök