Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Färsbiffar med ostkräm och varm rödbets- och tomatsallad

Rödbetorna trivs med tomaterna i den ljumma salladen med färsbiffar och ost.

Färsbiffar med ostkräm och varm rödbets- och tomatsallad
Färsbiffar med ostkräm och varm rödbets- och tomatsallad
Färsbiffar med ostkräm och varm rödbets- och tomatsallad

Ingredienser

  • 200 gnötfärs
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 tskolivolja
  • 4grillspett- små

Röra

  • 50 gkesella
  • 1citron- rivet skal (rasp)
  • 0,5 krmsalt

Rödbets- och tomatsallad

  • 4rödbetor- kokta (ca 300 g)
  • 2kvisttomater- (150 g)
  • 0,5 mskolivolja
  • 2 mskrosmarinblad- färska
  • 1vitlöksklyfta- skalad och skivad
  • 6oliver- svarta
  • 1 mskbalsamvinäger- eller rödvinsvinäger
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Till servering

  • 200 gpotatis- kokt

Gör så här

  1. Blanda färsen med salt och svartpeppar. Forma färsen till avlånga biffar. Hetta upp olivoljan i en stekpanna. Stek biffarna runt om på medelstark värme 5-8 minuter. Eller grilla dem. Stick i spetten.

  2. Blanda kesellan med citronrasp. Smaka av med salt.

  3. Skär rödbetorna och tomaterna i klyftor. Hetta upp oljan i en stekpanna. Fräs rosmarinbladen i oljan 1 minut. Tillsätt vitlöken, oliverna, rödbets- och tomatklyftorna. Fräs under omrörning tills allt blir genomvarmt, ca 1 minut. Ringla över vinägern, salta och peppra.

  4. Servera biffarna med en klick kesellaröra och rödbetorna.

Vad tyckte du om receptet?