Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 30g
Protein: 32g
Kolhydrater: 34g
Recept på färsbiffar med kaprissmör och varm betsallad. Här används även blasten från rödbetorna som en lättfräst sallad till köttfärsbiffarna.
Skär loss rödbetorna från blasten och koka dem mjuka i vatten i en kastrull.
Blanda färsen med ägg, 2 msk vatten, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Forma till fyra runda biffar.
Hacka kaprisen och blanda med smör och persilja. Låt stå i rumstemperatur fram till servering.
Skala rödbetorna under rinnande kallt vatten och skär dem i klyftor.
Ansa och grovstrimla rödbetsblasten. Halvera och kärna ur gurkan. Skär den i bitar. Fräs rödbetsblasten i 1/2 msk olja ca 1 minut. Vänd ner rödbetor och gurka. Stänk över vinägern och krydda med 1/2 tsk salt.
Stek eller grilla köttfärsbiffarna i 1/2 msk olja ca 5 min på varje sida. Fördela smöret på biffarna och garnera med persilja. Servera med rödbetssalladen.