Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Färsbiffar med kaprissmör och varm betsallad

Recept på färsbiffar med kaprissmör och varm betsallad. Här används även blasten från rödbetorna som en lättfräst ­sallad till köttfärsbiffarna.

Färsbiffar med kaprissmör och varm betsallad
Färsbiffar med kaprissmör och varm betsallad
Färsbiffar med kaprissmör och varm betsallad
Recept på färsbiffar med kaprissmör och varm betsallad. Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 500 gnötfärs
  • 1ägg
  • 1 dlkapris
  • 50 gsmör- rumsvarmt
  • 2 mskbladpersilja- hackad
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Betsallad

  • 2 knipporrödbetor- (à 500 g)
  • 1gurka
  • 2 mskvitvinsvinäger

Garnering

  • bladpersilja

Tillbehör

  • 25 gbröd- per person

Gör så här

  1. Skär loss rödbetorna från blasten och koka dem mjuka i vatten i en kastrull.

  2. Blanda färsen med ägg, 2 msk vatten, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Forma till fyra runda biffar.

  3. Hacka kaprisen och blanda med smör och persilja. Låt stå i rumstemperatur fram till servering.

  4. Skala rödbetorna under rinnande kallt vatten och skär dem i klyftor.

  5. Ansa och grovstrimla rödbetsblasten. Halvera och kärna ur gurkan. Skär den i bitar. Fräs rödbetsblasten i 1/2 msk olja ca 1 minut. Vänd ner rödbetor och gurka. Stänk över vinägern och krydda med 1/2 tsk salt.

  6. Stek eller grilla köttfärsbiffarna i 1/2 msk olja ca 5 min på varje sida. Fördela smöret på biffarna och garnera med persilja. Servera med rödbetssalladen. 

Vad tyckte du om receptet?