Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Färsbiffar med citron och gräslökssås

Färsen ska arbetas väl för att biffarna ska hålla ihop. Lagalätt är en ny mejeriprodukt som är nästan som gräddmjölk men innehåller även stärkelse.

Färsbiffar med citron och gräslökssås
Färsbiffar med citron och gräslökssås
Färsbiffar med citron och gräslökssås

Ingredienser

  • 0,5lök- gul
  • 1morot- liten
  • 150 gnötfärs- mager (10 % fett)
  • 0,5 tsksalt
  • 0,5 krmsvartpeppar
  • 1,5 dllaga lättgrädde- (Kelda 5%)
  • 2 tsksmör
  • 0,5 tsksoja
  • 1 tskhonung
  • 0,25citron- strimlat skal + pressad saft
  • 2 mskgräslök- hackad

Tillbehör

  • 350 gpotatis- kokt
  • 200 ggrönsaker- kokta

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Skala och grovriv moroten.

  2. Blanda färsen med lök, morot, salt, peppar och 1/2 dl gräddmjölk till en jämn färs.

  3. Forma 4 avlånga biffar. Stek dem i smör i en stekpanna ca 3-4 minuter på varje sida.

  4. Häll i resten av gräddmjölken i pannan. Krydda med soja, honung och citronsaft.

  5. Låt skyn koka ihop någon minut. Strö över citronskal och gräslök. Servera biffarna med potatis och grönsaker.

Vad tyckte du om receptet?